Sok dolog (de nem minden), amivel foglalkozom

LifeTextures

LifeTextures

Ark: Survival Evolved

2015. október 04. - Persze...

 Talán már mindenki látta-hallott/olvasott róla- játszott vele esetleg- de nem biztos. Én sem régóta foglalkozok vele, nincs is sok időm. Lassan is indul (nem atomerőmű a PC-m), de megéri kivárni!

A lényeg: a játék elején, amikor spawnolódunk, feltűnhet, hogy egy szál alsógatyában leledzünk. Ez a későbbiekben orvosolandó. Dinoszauruszok mindenhol... némelyek támadnak, de sokuk békésen legelészik. Az első időkben ne nagyon kössünk beléjük, mert rossz vége lesz! Na jó, talán egy dodót leverni nem kihívás. Kraftolós játék, tehát a fellelhető, esetlegesen nehéz körülmények között megszerzett nyersanyagokból készíthetünk magunknak tárgyakat. Persze az adott tárgy készítését meg is kell tanulni, ez itt "engram". Ahogy fejlődik a karakter, szintlépésnél lehet növelni egy tulajdonságot, ilyenkor kapunk engram pontokat is. Egy tárgy megtanulásához több-kevesebb pont szükséges. Érdemes az elején baltát, csákányt, némi ruházatot készíteni.

Nagyon nem merülök bele az irányításba, inventoryba, eléggé jól érthető. Angol, az igaz, de talán nem árt egy kis idegennyelv-ismeret amúgy sem. Még régen, a C64-em mellett is ott volt az angol szótár, játék közben is. Ma meg már itt az internet is, nem lehet gond az ilyesmi. Tessék venni a fáradságot.

A balta jól jön favágáshoz, a csákánnyal a nagyobb sziklákat ütlegelve kapunk kovát, fémet vagy egyéb nyersanyagot (a fát ütve lombot ad inkább, ha faanyagot szeretnénk gyűjteni, arra jobb a balta). Fegyverként is használhatóak.

Korlátozott az adatforgalmam, ezért single player módban vagyok, nincs rajtam kívül más a területen. Ennek előnyei is, hátrányai is vannak.

Elsőként én lombkunyhót építettem, ami adott esetben megvédett a hidegtől, amíg nem volt fáklyám, később tábortüzem. A campfire egyébként hús sütésére is használható (többek között). Az élelmiszerek nem állnak el a végtelenségig, erre érdemes figyelni.

Ahogy fejlődik a karakterünk, egyre bonyolultabb eszközöket tudunk gyártani. Ezek sem tartanak örökké, a használattól előbb-utóbb tönkremennek.

Egyelőre ennyi, majd még jelentkezem.arkkep.jpg

Van is itt egy videó, talán érdemes megkukkantani.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lifetextures.blog.hu/api/trackback/id/tr137890366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása